Maaltijdvoorziening Oranjewoud

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oranjewoud

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oranjewoud wordt veel gebruikt door alle bewoners die i.v.m ouderdom of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Heerenveen is er de keuze uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met zulk soort aanbieders kan elke oudere weer genieten van complete recepten als Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen en Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men organisaties en praktische info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8453
Kosten (indicatie)v.a. €5,68
Maaltijd ideeSpaghetti

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Oranjewoud

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig wegens leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor bestaan er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Er zijn een aantal subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf verwerken we de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Heerenveen. Ontwikkeld voor senioren die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die 24/7 goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren en hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Oranjewoud zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oranjewoud vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Oranjewoud? In de regio bestaat er de keuze uit meerdere bezorgservices en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Lekkerbekje en Groente-kaasschijf in pestosaus, Ratatouille, Mini krieltjes paprika-tijm. Wij onderscheiden organisaties met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Oranjewoud

Een aantal buurthuizen in de gemeente Oranjewoud bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren de lekkerste maaltijden als Rookworst met stamppot zuurkool, met weinig winstmarge. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het tevens mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Via www.heerenveen.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • (Net) nummer: 0513 (+31513)
 • Hoofdpostcode: 8453
 • Veel gezochte wijk: Heerenveen

Maaltijd suggesties

 • Gebakken rijst
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Bami babi pangang
 • Nasi kip saté
 • Rundersaucijs in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar de verschillende soorten zorg die een optie zijn. Bekijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Heerenveen faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Oranjewoud voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje komt van pas wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oranjewoud is er al voor €7,90. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oranjewoud heeft veel voordelen. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer tijd en voordeel. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Oranjewoud: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 8453”. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm of wellicht eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!