Maaltijdvoorziening Nieuwebrug

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwebrug

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwebrug is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Heerenveen zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Apetito, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via deze organisaties zit er niemand zonder heerlijke diners zoals Spinazie à la crème met champignons en Foe yong hai. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest men meer over beschikbare bedrijven en bruikbare gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8469
Kosten (indicatie)v.a. €5,83
Maaltijd ideeKipfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Nieuwebrug

Een juist eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje vanwege complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Heerenveen. Uniek voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die de hele dag door goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of ouderen met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Nieuwebrug zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwebrug vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Nieuwebrug? In deze gemeente zijn er verschillende firma’s en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel en Rode kool met appel. U kunt kiezen uit bedrijven die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die het diner warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Nieuwebrug

Meerdere verzorgingstehuizen in de streek Nieuwebrug bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren complete menu’s zoals Groenteschotel, voor de kleine portemonnee. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie het aanbod bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.heerenveen.nl vindt u praktische info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • Netnummer: 0513 (+31513)
 • Postcode: 8469
 • Veel gezochte wijk: Heerenveen

Maaltijd ideën

 • Kip in roomsaus
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Gestoofde peertjes
 • Gebakken rijst
 • Rundvlees in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van hulp mogelijk zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Heerenveen verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Nieuwebrug voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, altijd door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,50. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwebrug bestelt u vanaf €8,60. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Nieuwebrug is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in ongebondenheid en comfort. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Nieuwebrug: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 8469”. Klik verder naar Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, gemalen en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!