Maaltijdvoorziening Haskerdijken

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haskerdijken

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haskerdijken wordt veel gebruikt door alle bewoners die i.v.m leeftijd of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Heerenveen kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke instellingen als Uitgekookt, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij soortgelijke bedrijven zit er niemand zonder vitale gerechten als Varkenssaucijsjes in uienjus, Groentemix, Gekookte aardappelen en Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes. Op dit portaal vindt men maaltijdservices en belangrijke kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8468
Kosten (indicatie)v.a. €5,82
Geschikte maaltijdKipfilet in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Haskerdijken

Een juist voedingsvoorschrift is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Kan naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig ten gevolge van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Daarvoor kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? We onderscheiden speciale (lokale) regelingen en subsidies. Hierna benaderen we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Heerenveen. In het leven geroepen voor inwoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor mensen die continu intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Haskerdijken staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haskerdijken vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Haskerdijken? In en rondom uw woonplaats vinden we allerlei partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Kerriesoep en Pasta Carbonara met ei, spek en ui. U kunt kiezen voor services gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die het diner warm aan huis brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Haskerdijken

Verschillende zorgcentra in de omgeving van Haskerdijken bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants verstrekken voedzame gerechten zoals Karbonade gegrild met uienjus, boterbonen en witte rijst, voor scherpe prijzen. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms bestaat er de mogelijkheid om het eten bij u thuis te brengen. Op de URL www.heerenveen.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Belangrijke info

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • (Net) nummer: 0513 (+31513)
 • Postcode: 8468
 • Lokale wijk: Heerenveen

Geschikte maaltijden

 • Kipfilet in jus
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Chinese wokschotel
 • Aardappelpuree
 • Rundvlees in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Heerenveen verzorgt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Check de maaltijdservices in Haskerdijken voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haskerdijken is beschikbaar vanaf €7,90. Veelal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Haskerdijken heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Haskerdijken: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 8468”. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!