Maaltijdvoorziening Oudeschoot

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oudeschoot

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oudeschoot is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Heerenveen kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Apetito, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels deze betrouwbare diensten heeft iedereen toegang tot verantwoorde diners zoals Heekfilet met hollandaissesaus, aardappelpuree met persillade, wortelen met peterselie of Kipvink in jus. Via onze service bekijkt u maaltijddiensten en essentiële details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8451
Kosten (indicatie)v.a. €5,66
Recept tipBami goreng met kipsaté

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Oudeschoot

Een juist maaltijdplan is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig bestaan er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf behandelen we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Heerenveen. In het leven geroepen voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die de hele dag door intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden of senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Oudeschoot kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oudeschoot vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Oudeschoot? In uw omgeving vinden we velerlei bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Ossestaartsoep of Varkenshaasoester met vleesjus, aardappelpuree, gemengde groenten. U kunt kiezen voor aanbieders die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en leveranciers die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Oudeschoot

Een deel van de zorghuizen in de gemeente Oudeschoot bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben voedzame menu’s zoals Vegetarische goulash, Doperwten, Witte rijst, tegen lage kosten. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op www.heerenveen.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Informatie

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • Netnummer: 0513 (+31513)
 • Postcodegebied: 8451
 • Lokale wijk: Heerenveen

Geschikte maaltijden

 • Minestronesoep
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Push Up Meatballs
 • Oosterse zalm
 • Rundersaucijs in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om beperkte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke types zorg tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Heerenveen doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Check de maaltijdservices in Oudeschoot voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in een kleine 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is praktisch wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,10. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €7,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oudeschoot is verkrijgbaar vanaf €8,00. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oudeschoot is een ware uitkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en autonomie. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oudeschoot: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 8451”. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij en ook veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!