Maaltijdvoorziening Gersloot

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gersloot

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gersloot is geschikt voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Heerenveen zien we veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via zulke faciliteiten is iedereen verzekerd van gezonde maaltijden als Kipnuggets, kerriesaus, gebakken aardappelen of Parijse worteltjes. Onderstaand vergelijkt u eetpunten en bruikbare gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8457
Kosten (indicatie)v.a. €5,72
Recept tipChili sin carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Gersloot

Een juist eetpatroon is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig bestaan er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Heerenveen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Heerenveen. Ontwikkeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die continu professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of mensen met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Gersloot kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gersloot vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Gersloot? In de regio zien we een groot aantal tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Stoofpotje peer, rundvlees en puree of Thaise curry. U kunt kiezen uit keukens gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de maaltijd warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Gersloot

Sommige buurthuizen in de omgeving van Gersloot bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke maaltijden zoals Stoofpotje, andijvie à la crème, aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de menu’s op te halen of te laten bezorgen. Via www.heerenveen.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • Regionummer: 0513 (+31513)
 • Hoofdpostcode: 8457
 • Lokale wijk: Heerenveen

Maaltijd ideën

 • Gestoofde prei
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Maaltijdpoffertjes
 • Champignonsoep
 • Runderstoofpotje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Heerenveen aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Gersloot voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,60. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €5,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gersloot is er al voor €8,00. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Gersloot is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en voordeel. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Gersloot: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 8457”. Wellicht relevant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!