Maaltijdvoorziening Mildam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mildam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mildam is zeer populair bij alle mensen die mede door ouderdom of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Heerenveen kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Middels dit soort services kan iedereen weer genieten van gezonde recepten als Gestoofde wortel of Runderlapje in champignonsaus. Hieronder vindt men eet-bedrijven en handige kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Regio-code0513 (+31513)
Postcode8454
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Maaltijd ideeEieromelet in kaassaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Mildam

Een speciaal voedingsvoorschrift is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg groenten draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig vanwege gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema benaderen we de beste regelingen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en tijdelijke mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand via de gemeente Heerenveen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Heerenveen. Bedoeld voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en bewoners met een fysiek ongemak. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Mildam kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mildam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Mildam? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit een groot aantal aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Rundergehakt, witlof, aardappelpuree en Kipschnitzel met boontjes en satesaus. U kunt kiezen uit services met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ComfortzorgSchoterlandseweg 298451 CPOudeschoot
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
SPAR van ZwolStreek 1318463 NGRotsterhaule
Meriant Restaurant Coornhert StateVogelwijk 208446 KEHeerenveen
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Meriant MaaltijdservicePostbus 2168470 AEWolvega
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Mildam

Sommige woonzorgcentra in de gemeente Mildam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden verantwoorde maaltijden zoals Kip cordon blue, broccoli bloemkoolmix en krieltjes met peterselie, voor scherpe prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Middels www.heerenveen.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Informatie

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Heerenveen
 • (Regio) nummer: 0513 (+31513)
 • Postcodegebied: 8454
 • Populaire wijk: Heerenveen

Geschikte maaltijden

 • Doperwtenpuree
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Witlof ovenschotel
 • Bami kip saté
 • Runderstoofpotje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Heerenveen te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.heerenveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Mildam voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk drie smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,10. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mildam kunt u al aanvragen voor €7,10. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Mildam is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden biedt dit extra tijd en comfort. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze verse maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Mildam: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 8454”. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm en ook veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!