Maaltijdvoorziening Wijchen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wijchen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wijchen is geschikt voor alle mensen die door ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Wijchen zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Dankzij dit soort instellingen kan men zeker zijn van uitstekende diners als Vegetarische lasagna, spinazie of Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel. Via onze service vergelijkt men maaltijddiensten en belangrijke informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6602
Kosten (indicatie)v.a. €5,81
Lekkere maaltijdFoe yong hai

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Wijchen

Een eigen eetpatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner vol vitaminen staat hierbij centraal. Gaat het boodschappen inkopen en koken niet langer zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Wijchen. Speciaal voor senioren die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of mensen met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Wijchen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wijchen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Wijchen? In de regio vinden we allerlei partijen en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst en Vegetarische balletjes hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. Wij onderscheiden maaltijdservices die gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die het eten opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Wijchen

Sommige zorgcentra rondom Wijchen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren verantwoorde maaltijden zoals Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het eten thuis af te leveren. Middels www.wijchen.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • Netnummer: 024 (+3124)
 • Postcodegebied: 6602
 • Lokale wijk: Wijchen

Potentiële maaltijden

 • Bloemkool met rundvlees schotel
 • Kippensoep
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Heldere vermicellisoep
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp geschikt zijn. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Wijchen verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Wijchen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,10. Koelverse gerechten kunt u al aanvragen voor €7,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wijchen is beschikbaar vanaf €7,20. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Wijchen is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Wijchen: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 6600, 6601, 6602, 6603, 6604, 6605”. Mogelijk interessant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm of misschien veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente