Maaltijdvoorziening Nijmegen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nijmegen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nijmegen is men name interessant voor alle bejaarden die door ouderdom of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Nijmegen zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Mealhero, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van dit soort services kan men zeker zijn van gezonde recepten zoals Groenteburger, prei, aardappelen en Gegrilde kippenbout, groentemix, aardappelpuree. Via onze service doorzoekt men organisaties en belangrijke inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6511
Kosten (indicatie)v.a. €5,66
Recept tipHutspot met hachee

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Nijmegen

Een speciaal voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer zelf als gevolg van leeftijd en/of handicap? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we handige subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er velerlei subsidievormen en zorgwetten. Hierna verwerken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Nijmegen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Nijmegen. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24/7 goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Nijmegen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nijmegen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Nijmegen? In deze plaats bestaat er de keuze uit een hoop maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Roodbaarsfilet met kappertjessaus, witte rijst, gemende groenten en Kippenvlees in kerriesaus. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
BerchmanianumHoutlaan 46525 XZNijmegen
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
KnetterversProf Cornelissenstraat 26524 PJNijmegen
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
Restaurant De DrukkerijKanunnik Faberstraat 76525 TPNijmegen
Langer Thuis NijmegenPanovenlaan 16525 DZNijmegen
BliXem Eetcafé en WinkelGroesbeekseweg 756524 CSNijmegen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Nijmegen

Diverse buurthuizen in en rondom Nijmegen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben complete maaltijden zoals Spinaziestamppot, voor scherpe prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de gerechten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.nijmegen.nl checkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nijmegen
 • (Net) nummer: 024 (+3124)
 • Hoofdpostcode: 6511
 • Populaire wijk: Nijmegen-Centrum

Potentiële maaltijden

 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Stamppot Hutspot met worst
 • Gebonden rundvleessoep
 • Spaghetti met broccoli
 • Shoarma met zuurkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Nijmegen verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.nijmegen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Nijmegen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 alternatieven: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,40. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,70. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nijmegen is er al voor €7,00. Normaal is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Nijmegen is zeer populair. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en gemak. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nijmegen: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 6500, 6501, 6503, 6504, 6511, 6512, 6515, 6521, 6522, 6523, 6524, 6525, 6531, 6532, 6533, 6534, 6535, 6536, 6537, 6538, 6541, 6542, 6543, 6544, 6545, 6546, 6564, 6574”. Wellicht relevant: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen voedingspatroon. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen of misschien vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente