Maaltijdvoorziening Mook en Middelaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mook en Middelaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mook en Middelaar is er voor alle hulpbehoevenden die vanwege leeftijd of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Mook en Middelaar kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels deze unieke diensten kan elke oudere weer genieten van heerlijke maaltijden zoals Rookworst met stamppot boerenkool en/of Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men maaltijdservices en essentiële details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Regio-code024 (+3124)
Postcode6585
Kosten (indicatie)v.a. €6,23
Smaakvolle maaltijdGroenteschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Mook en Middelaar

Een uitgekiend eetpatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer wegens fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op prima subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hierna bespreken we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Mook en Middelaar.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Mook en Middelaar. Relevant voor mensen die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die 24 uur per dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: mensen met dementie en mensen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kunnen vrienden helpen met naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Mook en Middelaar zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mook en Middelaar vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Mook en Middelaar? In de buurt van uw postcode onderscheiden we talloze tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Sukadelapje in jus, stoofpeertjes en gekookte aardappelen of Procureurlapje in jus, spinazie a la crème en aardappelpuree. U kunt kiezen uit organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de maaltijd warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Mook en Middelaar

Een deel van de zorginstellingen in de omgeving Mook en Middelaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants verstrekken warme menu’s als Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes, voor lage prijzen. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Middels www.mookenmiddelaar.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Kerngegevens

Geschikte maaltijden

 • Linzensoep met bleekselderij
 • Pittige Thaise soep
 • Stroganoff du chef
 • Beef Squats
 • Spaghetti bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg mogelijk zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Mook en Middelaar kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.mookenmiddelaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Analyseer de maaltijdservices in Mook en Middelaar voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op een kleine 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mook en Middelaar koopt u voor circa €8,50. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch & online). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Mook en Middelaar is sterk in opkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer rust en structuur. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Mook en Middelaar: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 6586”. Lees verder over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente