Maaltijdvoorziening Heumen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heumen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heumen is er voor alle bewoners die door hun leeftijd of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Heumen onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via zulke mogelijkheden zit er niemand zonder gezonde maaltijden zoals Chicken Lunges en Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. Hieronder doorzoekt u eetpunten en handige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6581
Kosten (indicatie)v.a. €5,56
Geschikte maaltijdKibbeling met kruidendip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Heumen

Een speciaal voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op handige subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna behandelen we deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Heumen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Heumen. Bedoeld voor inwoners die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of bejaarden met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Heumen zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heumen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Heumen? In de regio bestaan er een aantal tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli of Rundersukade met vleesjus, gekookte aardappelen, stoofpeertjes. U kunt kiezen uit aanbieders die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het eten warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hofmans CateringBroekkant 536581 ADMalden
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Catering door MalderburchBroekkant 166581 AEMalden
SPAR LooijschelderKerkplein 9-9A6578 ANLeuth
SPAR LooijschelderReinier v. Ooiplein 236576 BTOoij
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
Stichting Vrijwillige HulpdienstKloosterstraat 46581 XXMalden
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Heumen

Een aantal verzorgingstehuizen rondom Heumen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden vitale maaltijden zoals Asperge beenhamschotel met kip, met weinig winstmarge. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan is het mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Op de website www.heumen.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Mealhero.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Heumen
 • (Net) nummer: 024 (+3124)
 • Postcode: 6581
 • Veel gezochte wijk: Heumen

Lekkere maaltijden

 • Bami, quorn, satésaus
 • Runderlapje
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Macaronischotel bolognese
 • Parijse worteltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk welke vormen van zorg een optie zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Heumen faciliteert ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heumen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Check de maaltijdservices in Heumen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €3,80. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heumen is verkrijgbaar vanaf €7,80. In de regel zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Heumen is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Heumen: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 6582”. Bezoek de pagina: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm en niet te vergeten vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente