Maaltijdvoorziening Batenburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Batenburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Batenburg is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Binnen de gemeente Wijchen onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via deze unieke leveranciers heeft iedereen toegang tot verantwoorde recepten als Kipfilet in jus of Varkensfiletlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men de verschillende services en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6634
Kosten (indicatie)v.a. €5,03
Lekkere maaltijdSpinaziestamppot, braadworst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Batenburg

Een bepaald voedingspatroon is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer zelf door complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar interessante subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Wijchen. Bedoeld voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of senioren met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Samen eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Batenburg zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Batenburg vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Batenburg? In deze gemeente bestaat er de keuze uit allerlei tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Boerenkool, rundergehakt of Rundersaucijsje met vleesjus, gebakken aardappelen, spinazie à la crème. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bedrijven die het eten opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Zorggroep Maas en WaalPostbus 986658 ZHBeneden-Leeuwen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Slagerij LemmersZandstraat 566658 CWBeneden-Leeuwen
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Batenburg

Verschillende zorghuizen in de buurt van Batenburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben warme menu’s zoals Kipragout champignons, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe is het ook mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de website www.wijchen.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Subsidie.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • (Regio) nummer: 0487 (+31487)
 • Postcodegebied: 6634
 • Wijk: Wijchen

Maaltijd ideën

 • Groentensoep
 • Kippenbout à la bonne femme
 • Spinaziestamppot
 • Kerriesoep
 • Kreeftensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Bekijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Wijchen verzorgt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Batenburg voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is handig voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Batenburg is beschikbaar vanaf €7,50. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Batenburg heeft veel voordelen. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden biedt dit meer tijd en gemak. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Batenburg: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 6634”. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, natriumarm, lactosevrij of misschien veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!