Maaltijdvoorziening Bergharen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bergharen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bergharen wordt veel gebruikt door alle ouderen die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Wijchen zien we veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van soortgelijke oplossingen heeft iedereen toegang tot lekkere diners zoals Gehaktschijf met appelcompote en Kip, sperziebonen, aardappelpuree. Hieronder vindt u aanbieders en essentiële gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6617
Kosten (indicatie)v.a. €4,95
Voorbeeld maaltijdAndijviestamppot, speklapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Bergharen

Een speciaal voedingsvoorschrift is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met genoeg vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Als antwoord daarop bestaan er handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden meerdere wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Wijchen. In het leven geroepen voor ouderen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die de hele dag door goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen en bewoners met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een familielid of vriend ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Bergharen kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bergharen vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Bergharen? In de regio zijn er verschillende aanbieders en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes en Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Bergharen

Sommige zorginstellingen in de omgeving van Bergharen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren heerlijke menu’s zoals Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten, met weinig winstmarge. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de menu’s te laten bezorgen. Aan de hand van www.wijchen.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • Regionummer: 0487 (+31487)
 • Postcodegebied: 6617
 • Wijk: Wijchen

Smaakvolle maaltijden

 • Bami goreng
 • Gepaneerde varkensschnitzel
 • Gebakken witvis
 • Biogarde
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Wijchen doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Bergharen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,60. Koelverse gerechten zijn beschikbaar vanaf €5,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bergharen is beschikbaar vanaf €7,30. Gewoonlijk betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Bergharen is ontzettend handig. Voor cliënten die nog op eigen benen staan levert dit extra tijd en regelmaat. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Bergharen: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 6617”. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. natriumarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!