Maaltijdvoorziening Gennep

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gennep

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gennep is aantrekkelijk voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Gennep zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via dergelijke oplossingen heeft men de beschikking over uitstekende menu’s als Kipfilet, appelmoes gekruide gebakken krieltjes of Kabeljauw in kruidensaus. Via onze service treft u maaltijddiensten en bruikbare informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Regio-code0485 (+31485)
Postcode6591
Kosten (indicatie)v.a. €6,13
Lekkere maaltijdVarkensvlees met appel in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Gennep

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Gaat boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer zelf omwille van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie bestaan er bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er diverse (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Gennep.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Gennep. In het leven geroepen voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor senioren die permanent extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren en ouderen met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Gennep kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gennep vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Gennep? In deze plaats zien we vele aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Gebonden tomatensoep en Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de gerechten warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijd-service.nlZandstraat 146591 DCGennep
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgLangeweg 2036591 XBGennep
BuurtzorgGroesbeekseweg 76585 KEMook
SPAR MaaltijdservicePrinsenweg 136584 AZMolenhoek
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
SPAR WillemsenKerkstraat 1a6596 AKMilsbeek
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
BuurtzorgVijverlaan 266602 CXWijchen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Gennep

Verscheidene buurthuizen in de buurt van Gennep bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden als Rundvlees in uienjus, doperwten en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bestaat er de optie om de menu’s thuis te laten bezorgen. Middels www.gennep.nl vindt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gennep
 • Regionummer: 0485 (+31485)
 • Hoofdpostcode: 6591
 • Wijk: Milsbeek

Smaakvolle maaltijden

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Rundvlees in saus
 • Macaroni met kaas
 • Aardappelpannenkoeken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van hulp een optie zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Gennep te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gennep.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Gennep voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,90. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gennep is beschikbaar vanaf €8,20. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Gennep is zeer populair. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer vrijheid en autonomie. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Gennep: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 6590, 6591”. Lees verder over Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, gemalen of misschien veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente