Boodschappenhulp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Bent u niet meer instaat zelfstandig boodschappen te doen? Dat kan erg lastig zijn. Zonder boodschappen kunt u natuurlijk geen eten koken. Maar ook los van het eten zijn er veel huishoudelijke boodschappen doen gedaan moeten worden (schoonmaakmiddelen, drinken, wc-papier en ga zo maar door). Gelukkig zijn er voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen goede boodschappenhulp oplossingen ontwikkeld. Op deze pagina zullen we er kort een aantal behandelen.

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Familie en vrienden
Dit lijkt logische, maar is in veel gevallen niet haalbaar. Veel ouderen hebben te maken met wegvallen van familieleden of drukke kinderen die geen tijd hebben om altijd boodschappen te doen. Mogelijk woont niet iedereen in de buurt of wil men dit zelf niet. Toch kan het handig zijn als een familielid eens per week de boodschappen kan doen.

Buren
Gelukkig kennen we in Nederland het gezegde; “beter een goede buur dan een verre vriend”. Veel mensen hebben leuke buren die best bereid zijn een aantal boodschappen uit de supermarkt mee te nemen. Bijvoorbeeld in ruil voor een lekker bakje koffie.

Mantelzorg
Heeft u recht op mantelzorg? Wellicht kan uw mantelzorger de boodschappen voor u meenemen als hij/zij ook voor zichzelf de boodschappen doet. Ouderen hebben in verhouding niet heel veel wekelijkse boodschappen nodig. De hulp van de mantelzorger lijkt logische en wordt tegenwoordig gelukkig ook veel voor dit doel ingezet. Efficient en goedkoop.

Online boodschappen doen

Wanneer ouderen nog goed zelfstandig kunnen wonen en de beschikking hebben over een tablet en internet kunnen ze online boodschappen doen. Niet alleen kant-en-klaar maaltijden maar alles kan online besteld worden en aan huis gebracht worden. Op deze manier blijft u zelfstandig in het inkopen doen en hoeft u hier verder niemand voor in te schakelen.

Boodschappenhulp servicediensten

Ook via de gemeente wordt soms boodschappenhulp aangeboden. Er zijn verschillende diensten en mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met uw eigen gemeente. Het meest handige is om gebruik te maken van een bezorgservice (al dan niet met een online bestel mogelijkheid). Er zijn ook supermarkten waarbij u zelf in de winkel u boodschappen kunt doen. Deze worden vervolgens door hun lokale boodschappenhulp bezorgdienst aan huis geleverd. Informeer bij uw lokale Albert Heijn, Jumbo, Plus of Coop naar de mogelijkheden (vaak doen ze dit als extra service en rekenen ze hier €2 tot €5 voor).

Extra hulp bij koken?

Indien het koken zelf ook lastiger wordt, maar u dit nog wel leuk vind, kunt u vragen of iemand samen met u in de keuken wil staan. Is dit echter geen optie, dan kunt u kiezen voor een maaltijdhulp optie. We hebben op deze website verschillende mogelijkheden beschreven zoals bijvoorbeeld de maaltijdservice van uitgekookt en Mealhero.