Maaltijdvoorziening Balgoij

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Balgoij

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Balgoij is zeer populair bij alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Wijchen zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Apetito, of gespecialiseerde instanties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Met behulp van deze unieke leveranciers kan elke oudere weer genieten van heerlijke diners als Varkenslapjes in jus en/of Varkensschnitzel in stroganoffsaus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Op deze website doorzoekt u de verschillende services en bruikbare gegevens ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6613
Kosten (indicatie)v.a. €6,97
Maaltijd tipTagliatelleschotel met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Balgoij

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet eigenhandig gezien uw ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met diverse maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf verwerken we de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Wijchen. Bedoeld voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die de hele dag intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en ouderen met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kan familie ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Balgoij zijn er ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Balgoij vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Balgoij? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit talloze organisaties en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Koolvisfilet in mosterdsaus en Rundergehaktballetjes in saus. Er zijn bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die het eten warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Balgoij

Meerdere zorginstellingen rondom Balgoij bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten zoals Varkensprocureur in jus, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Middels www.wijchen.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • Regionummer: 024 (+3124)
 • Centrale postcode: 6613
 • Populaire wijk: Wijchen

Maaltijd ideën

 • Pompoensoep
 • Hutspot, gesneden rundvlees
 • Aardappelgratin
 • Vissoep
 • Koninginnesoep met kip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat de gemeente Wijchen kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Balgoij voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op ongeveer 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,50. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Balgoij is er al voor €7,70. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Balgoij heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer vrije tijd en routine. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Balgoij: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 6613”. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of juist veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!