Maaltijdvoorziening Leur

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leur

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leur is bedoeld voor alle ouderen die door ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Wijchen kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Eten Met Gemak, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via dergelijke faciliteiten kan iedereen weer genieten van lekkere recepten als Rundvlees in jus of Babi ketjap, bami. Hieronder vindt men beschikbare bedrijven en essentiële kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code024 (+3124)
Postcode6615
Kosten (indicatie)v.a. €6,98
Maaltijd tipSpaghettischotel bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Leur

Een eigen voedingsvoorschrift is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd vol vitaminen staat hierbij centraal. Gaat boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje omwille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina zoomen we in op de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Wijchen. Te gebruiken door inwoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die continu speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en ouderen met lichamelijke handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Leur zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leur vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Leur? In en rondom uw woonplaats bestaan er meerdere maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Kippenvlees in kerriesaus en Varkenslapje met mosterdjus, andijvie en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die uw maal opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Leur

Diverse zorginstellingen in de buurt van Leur bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken complete gerechten als Kippenbout in jus, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms is het ook mogelijk om de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.wijchen.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • (Net) nummer: 024 (+3124)
 • Centrale postcode: 6615
 • Populaire wijk: Wijchen

Geschikte maaltijden

 • Lekkerbekje
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Rabarbercompote
 • Macaroni
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke vormen van zorg tot de opties behoren. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Wijchen kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Leur voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in zo’n 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,60. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €6,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leur is er al voor €8,20. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Kies daarom direct voor het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice voor 65-plussers neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Leur is sterk in opkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer vrije tijd en structuur. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Leur: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 6615”. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!