Maaltijdvoorziening Hernen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hernen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hernen is bedoeld voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Wijchen kan men kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. zulk soort leveranciers heeft men de beschikking over smaakvolle diners als Verse waldorfsalade en Reepjes kippenvlees in jus. Via onze service vergelijkt men beschikbare bedrijven en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code0487 (+31487)
Postcode6616
Kosten (indicatie)v.a. €6,99
Maaltijd ideeHutspot, gesneden rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hernen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd vol vitaminen is daarom ook de basis. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet eigenhandig als gevolg van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Wijchen. In het leven geroepen voor bejaarden die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen of inwoners met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd koken. In Hernen staan ook vrijwilligers klaar die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hernen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Hernen? In de regio vinden we meerdere services en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. Denk dan aan Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten en Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen voor leveranciers gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
BuurtzorgZandstraat 71 B6658 CNBeneden-Leeuwen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Hernen

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Hernen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren de lekkerste maaltijden zoals Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Via www.wijchen.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • Regionummer: 0487 (+31487)
 • Centrale postcode: 6616
 • Veel gezochte wijk: Wijchen

Lekkere maaltijden

 • Nasi goreng
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Prei a la creme
 • Kipfilet
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Informeer ook wat uw gemeente Wijchen kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Check de maaltijdservices in Hernen voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op zo’n 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,10. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hernen is beschikbaar vanaf €7,90. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Hernen is sterk in opkomst. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit extra tijd en autonomie. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Hernen: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 6616”. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!