Maaltijdvoorziening Niftrik

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Niftrik

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Niftrik is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Wijchen zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij deze mogelijkheden beschikt men altijd over smaakvolle maaltijden zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, broccoli en Reepjes kippenvlees in jus. Onderstaand treft men organisaties en essentiële details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Regio-code0486 (+31486)
Postcode6606
Kosten (indicatie)v.a. €6,94
Voorbeeld maaltijdSnijbonen met een kipfilet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Niftrik

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig vanwege ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf verwerken we de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Wijchen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Wijchen. Bedoeld voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die doorlopend speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Niftrik kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Niftrik vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Niftrik? In deze plaats vinden we meerdere keukens en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Groenteschotel en Bami goreng. Er zijn services met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw maal warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting LuciVerGraafseweg 6296603 CDWijchen
Slagerij DekkersHogestraat 366651 BLDruten
Slagerij HermanussenHoogstraat 176611 BVOverasselt
Van Eldijk MaaltijdenKamerlingh Onnesstraat 236603 AXWijchen
Stichting LuciVerLeemweg 1346603 AMWijchen
Slagerij HermanussenMauritsplein 36641 BKBeuningen
Zorgcentrum St. BarbaraRooijsestraat 46621 ANDreumel
BuurtzorgMolenstraat 2 B6645 BTWinssen
Keurslager van LeijdenThorbeckeplein 216641 CBBeuningen
Yasemin MaaltijdserviceWoerdsestraat 16628 KAAltforst
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Niftrik

Diverse verzorgingstehuizen in de omgeving Niftrik bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants hebben smaakvolle maaltijden als Sukadelapje in jus, voor enkele euro’s. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Op www.wijchen.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Wijchen
 • Regionummer: 0486 (+31486)
 • Postcode: 6606
 • Wijk: Wijchen

Geschikte maaltijden

 • Gele rijst
 • Stamppot Zuurkool met appel
 • Kipfilet in jus
 • Spareribs, gebakken wedges, broccoli
 • Koninginnesoep met kip

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer grondige zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke types zorg toepasbaar zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Wijchen regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.wijchen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Niftrik voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan doorgaans via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,00. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Niftrik is er al vanaf €9,00. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert steeds zelf de gerechten (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Niftrik heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Niftrik: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 6606”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!