Maaltijdvoorziening Utrechtse Heuvelrug

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Utrechtse Heuvelrug

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Utrechtse Heuvelrug is in het leven geroepen voor alle ouderen die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met zulke faciliteiten zit er niemand zonder lekkere gerechten als Gebakken zalmfilet met citroen-botersaus, botergroenten en gekookte aardappelen of Gebonden tomatensoep. Hieronder leest men meer over leveranciers en belangrijke inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3941
Kosten (indicatie)v.a. €5,88
Voorbeeld maaltijdKippensoep met vermicelli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Utrechtse Heuvelrug

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond recept met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan een supermarkt bezoeken en koken niet meer op eigen houtje als gevolg van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met velerlei subsidievormen en zorgwetten. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Te gebruiken door mensen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die permanent intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie of senioren met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan familie helpen met boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Utrechtse Heuvelrug staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Utrechtse Heuvelrug vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Utrechtse Heuvelrug? In uw omgeving onderscheiden we een aantal keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Ribkarbonade in jus of Zalm in roomsaus. Er zijn leveranciers die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en aanbieders die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Utrechtse Heuvelrug

Verscheidene woonzorgcentra in de omgeving Utrechtse Heuvelrug bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants verstrekken verantwoorde menu’s als Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het eten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.heuvelrug.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Dieetmaaltijden.

Belangrijke info

Smaakvolle maaltijden

 • Asperge beenhamschotel met kip
 • Lamsvlees in rozemarijnsaus
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Zuurkoolstamppot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Utrechtse Heuvelrug doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Utrechtse Heuvelrug voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer een kleine 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,20. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Utrechtse Heuvelrug bestelt u vanaf €8,60. Meestal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Utrechtse Heuvelrug heeft veel voordelen. Voor mensen die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer tijd en autonomie. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Vooral de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Utrechtse Heuvelrug: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 3959”. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, zoutarm, lactosevrij en ook veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente