Maaltijdvoorziening Amerongen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amerongen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amerongen is bedoeld voor alle ouderen die mede door ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels deze betrouwbare instellingen kan men zeker zijn van lekkere menu’s zoals Gekruide krieltjes en/of Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen. Op deze pagina treft u eet-instellingen en praktische informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3958
Kosten (indicatie)v.a. €6,97
Maaltijd ideeAlaska-koolvis in tomatensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Amerongen

Een eigen maaltijdplan is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezonde maaltijd bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan boodschappen kopen en koken niet meer vanwege fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden speciale wetten en regelingen (subsidie). Hierna benaderen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Bedoeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die de hele dag door extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of mensen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Soms kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen doen of samen eten. In Amerongen zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amerongen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Amerongen? In deze gemeente bestaan er een aantal maaltijdservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Champignonsoep met rundvlees of Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree. Er zijn bezorgdiensten die zich vooral richten op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de gerechten warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
QuaRijn – De RidderhofDe Postmeester 933958 DCAmerongen
ZonneburgEmmalaan 23972 EZDriebergen-Rijsenburg
Santé PartnersAllemanswaard 113958 KAAmerongen
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
BuurtzorgKarel de Grotestraat 1b3962 CJWijk bij Duurstede
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
Gouden diners ISZ De BrugHoofdstraat 1133971 KGDriebergen-Rijsenburg
Brasserie ISZ De Brug SparrenheideSparrenheide 13971 DADriebergen-Rijsenburg
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Amerongen

Verschillende buurthuizen in de streek Amerongen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden zoals Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe bestaat er de optie om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Via www.heuvelrug.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

Maaltijd ideën

 • Kipfilet in piri piri saus
 • Hutspot, rundvlees
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Garnalensoep

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat uw gemeente Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Amerongen voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,70. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,80. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amerongen is beschikbaar vanaf €8,10. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Koop daarom snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Amerongen is zeer populair. Voor inwoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer vrijheid en routine. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Amerongen: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 3958”. Lees verder over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw diëten en allergieën. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!