Maaltijdvoorziening Doorn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Doorn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Doorn is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt u kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door soortgelijke organisaties heeft men de beschikking over gezonde recepten zoals Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli of Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie. Hieronder vindt u eetpunten en handige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3941
Kosten (indicatie)v.a. €6,91
Voorbeeld maaltijdGepaneerde kipschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Doorn

Een goed voedingspatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept bomvol mineralen staat hierbij centraal. Lukt naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet zelfstandig omwille van ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor zijn er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en regelingen (subsidie). Daarom zoomen we in op deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In het leven geroepen voor senioren die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die de hele dag goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen of bewoners met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Doorn staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Doorn vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Doorn? In en rondom uw woonplaats zijn er veel verschillende organisaties en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden en Runderhachee, witte rijst, bloemkool. U kunt kiezen voor bedrijven die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
BuurtzorgDorpsstraat 163931 EGWoudenberg
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Doorn

Sommige zorghuizen rondom Doorn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke menu’s zoals Sucade Hollandaise, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Via www.heuvelrug.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

Potentiële maaltijden

 • Bami goreng met rundvlees
 • Nasi babi pangang
 • Groentensoep met gehaktballen
 • Kippensoep met vermicelli
 • Forel met venkel

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om lichte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke vormen van zorg mogelijk zijn. Doorzoek WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanbiedt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Doorn voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in een kleine 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,50. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Doorn is beschikbaar vanaf €9,00. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Doorn is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit ongebondenheid en structuur. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Doorn: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 3940, 3941”. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm of juist vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!