Maaltijdvoorziening Maarsbergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maarsbergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maarsbergen biedt uitkomst voor alle bejaarden die mede door ouderdom of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug onderscheiden we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van deze aanbieders kan elke oudere weer genieten van vitale recepten zoals Spinazie à la crème met champignons of Runderbouillon. Op dit portaal leest u meer over eet-bedrijven en waardevolle inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3953
Kosten (indicatie)v.a. €6,95
Geschikte maaltijdGrootmoeders kippannetje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Maarsbergen

Een goed voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Gaat naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet meer ter wille van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Uniek voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bejaarden die permanent intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden en mensen met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Soms kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Maarsbergen zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maarsbergen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Maarsbergen? In en rondom uw woonplaats zijn er verscheidene aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Vegetarische gehaktbal met vegetarische jus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème of Gehaktbal met jus, kapucijners à la crème met bacon en mini krieltjes met tuinkruiden. U kunt kiezen voor maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en aanbieders die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
QuaRijn – De RidderhofDe Postmeester 933958 DCAmerongen
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
Santé PartnersAllemanswaard 113958 KAAmerongen
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Maarsbergen

Sommige bejaardentehuizen in de gemeente Maarsbergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants faciliteren complete maaltijden als Rundergehaktballetjes satésaus, taugé-kool-paprikamix en nasi goreng, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten te laten bezorgen. Via www.heuvelrug.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Diepvriesmaaltijden.

Belangrijke info

Lekkere maaltijden

 • Ajam pangang, nasi goreng
 • Naturel-pannenkoek
 • Stamppot Andijvie met spekjes
 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Garnalensoep

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Maarsbergen voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al vanaf €5,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maarsbergen is verkrijgbaar vanaf €7,50. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Koop daarom snel proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in juli 2021

Eten aan huis bezorgen in Maarsbergen is zeer populair. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in ongebondenheid en regelmaat. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Maarsbergen: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 3953”. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, lactosevrij of eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!