Maaltijdvoorziening Overberg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Overberg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Overberg is ideaal voor alle senioren die door hun leeftijd of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via deze unieke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van voedzame gerechten zoals Gehaktschotel, prei à la crème, aardappelpuree, kaas en Runderstooflapje met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Op dit portaal leest men meer over aanbieders en bruikbare kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3959
Kosten (indicatie)v.a. €6,98
Recept tipVisstukjes in kruidensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie voor maaltijden aan huis in Overberg

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg vitaminen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen kopen en koken niet meer op eigen houtje als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder verwerken we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Te gebruiken door ouderen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie en bewoners met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Overberg kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Overberg vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Overberg? In en rondom uw woonplaats bestaan er talloze services en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Verse rauwkostsalade of Runderhachee met rode kool. U kunt kiezen voor aanbieders die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm gebracht, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Santé PartnersAllemanswaard 113958 KAAmerongen
Stichting Tafeltje DekjeProvincialeweg 713981 AMBunnik
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
QuaRijn – De RidderhofDe Postmeester 933958 DCAmerongen
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Brasserie ISZ De Brug SparrenheideSparrenheide 13971 DADriebergen-Rijsenburg
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
ZonneburgEmmalaan 23972 EZDriebergen-Rijsenburg
Gouden diners ISZ De BrugHoofdstraat 1133971 KGDriebergen-Rijsenburg
BuurtzorgKarel de Grotestraat 1b3962 CJWijk bij Duurstede
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Overberg

Verschillende zorghuizen in de gemeente Overberg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken smaakvolle menu’s zoals Savooiekool, voor scherpe prijzen. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de website www.heuvelrug.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Pompoensoep met vermicelli
 • Gehakt in roomsaus
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Visstukjes in kruidensaus
 • Garnalensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om eenvoudige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Utrechtse Heuvelrug faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Overberg voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De menu’s zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Koelverse gerechten koopt u voor circa €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Overberg bestelt u vanaf €9,00. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Overberg is ontzettend handig. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrije tijd en routine. Voor mensen die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Vol met groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Overberg: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 3959”. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, gemalen, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!