Maaltijdvoorziening Woudenberg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woudenberg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woudenberg wordt veel gebruikt door alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Woudenberg zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Apetito, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Middels dit soort services is iedereen verzekerd van de lekkerste diners als Kipragout champignons of Visschotel met wortel en gebakken aardappel. Op deze pagina vergelijkt men populaire bezorgers en bruikbare info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Regio-code033 (+3133)
Postcode3931
Kosten (indicatie)v.a. €5,93
Voorbeeld maaltijdAjam pangang, bami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Woudenberg

Een speciaal voedingsvoorschrift is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met genoeg mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor onderscheiden we een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk bespreken we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Woudenberg.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Woudenberg. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: mensen met dementie en hulpbehoevenden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Woudenberg zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woudenberg vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Woudenberg? In deze streek bestaan er diverse maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree of Gekruide krieltjes. U kunt kiezen uit maaltijdservices gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDorpsstraat 163931 EGWoudenberg
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
Catering RenswoudeBarneveldsestraat 493927 CBRenswoude
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Woudenberg

Een aantal zorginstellingen rondom Woudenberg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden zoals Garnalensoep, voor scherpe prijzen. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het eten aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.woudenberg.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Mealhero.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Woudenberg
 • (Net) nummer: 033 (+3133)
 • Postcodegebied: 3931
 • Populaire wijk: Woudenberg

Maaltijd suggesties

 • Witlofschotel met ham
 • Lasagna bolognese
 • Appelpannenkoek
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Bami kip saté

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke types zorg mogelijk zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Woudenberg te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.woudenberg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Woudenberg voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €5,40. Dagverse/koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woudenberg bieden sommige aanbieders aan voor €7,40. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Woudenberg is ontzettend handig. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en routine. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Woudenberg: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 3930, 3931”. Wellicht relevant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, zoutarm, natriumarm, lactosevrij en niet te vergeten vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!