Maaltijdvoorziening Renswoude

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Renswoude

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Renswoude biedt uitkomst voor alle ouderen die mede door ouderdom of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Renswoude kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als De Dievpriesman, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van deze betrouwbare instellingen heeft iedereen toegang tot smaakvolle recepten als Kipstukjes in mosterdsaus en Naturel-pannenkoek. Via onze service leest men meer over de verschillende services en handige voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Regio-code0318 (+31318)
Postcode3927
Kosten (indicatie)v.a. €5,83
Maaltijd ideeSchnitzel champignonsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Renswoude

Een juist voedingsvoorschrift is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer door problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? We onderscheiden verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hierna gaan we dieper in op deze vormen van zorg: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Renswoude.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Renswoude. Uniek voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die de hele dag door zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren of inwoners met handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Dikwijls kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Renswoude zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Renswoude vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Renswoude? In de regio onderscheiden we allerlei maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Chili con carne, gehakt, rijst en Vegetarische balletjes in saus. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die de menu’s warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Catering RenswoudeBarneveldsestraat 493927 CBRenswoude
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
BuurtzorgDorpsstraat 163931 EGWoudenberg
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
Zorggroep Ena – Huis in de WeiVijverlaan 23925 ENScherpenzeel
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Renswoude

Diverse zorginstellingen rondom Renswoude bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants serveren lekkere gerechten als Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten met aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan bestaat er de optie om de menu’s bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.renswoude.nl spot u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Maaltijdservice.

Feiten

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Renswoude
 • (Regio) nummer: 0318 (+31318)
 • Postcode: 3927
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Gekarameliseerde witlof
 • Varkenssaucijs in jus
 • Sperziebonen
 • Zalmfilet in zoete mosterdsaus
 • Snijbonen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg geschikt zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Renswoude te bieden heeft aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.renswoude.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Check de maaltijdservices in Renswoude voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,20. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Renswoude is er al voor €8,20. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Renswoude is zeer populair. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit ongebondenheid en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Renswoude: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 3927”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. glutenvrij, lactosevrij, natriumarm, zoutarm of juist veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!