Maaltijdvoorziening Maarn

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maarn

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maarn is aantrekkelijk voor alle ouderen die door ouderdom of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van zulke voorzieningen kan elke oudere weer genieten van complete menu’s als Runderbouillon en Witlofschotel met ham en kaas. Op deze pagina treft u aanbieders en waardevolle inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3951
Kosten (indicatie)v.a. €6,94
Lekkere maaltijdReepjes kalkoenvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Maarn

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een voedzame maaltijd vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Wil een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer wegens complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig kunt u een beroep doen op prima maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? Er zijn een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de meest toegepaste wetten: ZVW, WLZ en WMO, als ook mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Te gebruiken door senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag door goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of mensen met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Maarn kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maarn vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Maarn? In de regio kunt u kiezen uit velerlei partijen en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Gehaktballetjes in satésaus, gebakken aardappelen, sperziebonen en Runderstoofpotje. Er zijn maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
Keurslager van MiddelaarSluishoofd 83961 KWWijk bij Duurstede
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
QuaRijn – De RidderhofDe Postmeester 933958 DCAmerongen
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
VitrasVan Egmondplein 24e3961 CZWijk bij Duurstede
Santé PartnersAllemanswaard 113958 KAAmerongen
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Maarn

Meerdere bejaardentehuizen rondom Maarn bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken verse menu’s zoals Bloemkoolsoep, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het ook mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op www.heuvelrug.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Informatie

Smaakvolle maaltijden

 • Ajam pangang, bami goreng
 • Flensjes met fruit
 • Spareribs met patat en salade
 • Stukjes rundvlees in saus
 • Forel met venkel

Steden in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke zorgvormen mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Utrechtse Heuvelrug faciliteert ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Maarn voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op een kleine 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,00. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maarn bestelt u vanaf €7,10. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Maarn is zeer populair. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in extra tijd en autonomie. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. In het bijzonder de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Maarn: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 3950, 3951”. Klik verder naar Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, zoutarm, natriumarm en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!