Maaltijdvoorziening Zeewolde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zeewolde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zeewolde biedt uitkomst voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Zeewolde zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van zulke leveranciers kan men zeker zijn van gezonde gerechten als Visstukjes in kruidensaus en/of Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen. Via onze service doorzoekt u maaltijddiensten en waardevolle informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Regio-code036 (+3136)
Postcode3891
Kosten (indicatie)v.a. €5,13
Lekkere maaltijdProcureurlapje met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zeewolde

Een uitgekiend eetpatroon is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Gaat het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer door ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u aanspraak doen op handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn speciale wetten en subsidieregelingen. Op deze pagina verwerken we een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Zeewolde.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Zeewolde. Te gebruiken door mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24/7 speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of senioren met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Zeewolde zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zeewolde vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Zeewolde? In de buurt van uw postcode bestaan er veel verschillende bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Penne, champignonragout, broccoli of Andijviestamppot, speklapje. U kunt kiezen uit aanbieders gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
SPAR MaaltijdserviceSmidstraat 13886 AXGarderen
Zorggroep CharimWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
BuurtzorgKerkewijk 923904 JGVeenendaal
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Zeewolde

Diverse zorgcentra in de gemeente Zeewolde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren complete gerechten zoals Rundvlees in kokossaus met rijst en groenteschotel, voor lage prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms bestaat er de mogelijkheid om het aanbod thuis af te leveren. Middels www.zeewolde.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Gegevens

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Zeewolde
 • (Net) nummer: 036 (+3136)
 • Centrale postcode: 3891
 • Lokale wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Kip Andorra schotel
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Macaroni
 • Kervelroomsoep

Steden in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we te maken met permanente zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke types zorg geschikt zijn. Informeer over WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Zeewolde aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.zeewolde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Zeewolde voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,90. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zeewolde kunt u al aanvragen voor €8,80. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zeewolde kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit extra tijd en comfort. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zeewolde: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899”. Mogelijk interessant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm of wellicht vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!