Maaltijdvoorziening Leersum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Leersum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Leersum is bedoeld voor alle senioren die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. In de gemeente Utrechtse Heuvelrug onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Apetito, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van zulk soort services beschikt men altijd over lekkere gerechten als Kervelroomsoep en/of Linzensoep met bleekselderij. Via onze service leest men meer over organisaties en essentiële kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Regio-code0343 (+31343)
Postcode3956
Kosten (indicatie)v.a. €6,96
Maaltijd ideeReepjes kippenvlees in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Leersum

Een bepaald eetpatroon is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer als gevolg van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van prima maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In het leven geroepen voor mensen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die continu goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of inwoners met een fysiek ongemak. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kan familie ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Leersum zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Leersum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Leersum? In de regio kunt u kiezen uit talloze maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische roerbakstukjes of Varkensvlees in satésaus met nasi goreng. Er zijn leveranciers die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die het diner warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-Dek-JeJan Steenlaan 143941 CMDoorn
BuurtzorgScherpenzeelseweg 73956 KBLeersum
Slager BenKampweg 383941 HJDoorn
Charim – GroenewoudeKersentuin 13931 SRWoudenberg
De kleine schansSchans 293931 KJWoudenberg
Maaltijdservice Kromme RijnstreekGraaf van Lynden van Sandenburgweg 13945 PACothen
QuaRijn – BeatrixJacob van Ruysdaellaan 173941 ZEDoorn
Slagerij Van DijkHoningraat 553956 HHLeersum
QuaRijn – De SchermerijTorenzichtlaan 23956 HALeersum
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 293945 BKCothen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Leersum

Verscheidene verzorgingstehuizen in de gemeente Leersum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Prei a la creme, met weinig winstmarge. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Middels www.heuvelrug.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Informatie

Maaltijd suggesties

 • Heldere boerengroentesoep
 • Maaltijdpoffertjes
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Garnalensoep

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke soorten zorg mogelijk zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Utrechtse Heuvelrug verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.heuvelrug.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Leersum voor ouderen en kies een geschikte. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,40. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Leersum is verkrijgbaar vanaf €7,00. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Bestel veilig en snel een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Leersum heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Leersum: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 3941, 3956”. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of juist eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!