Maaltijdvoorziening Rhenen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rhenen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rhenen is er voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Rhenen zien we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door dergelijke oplossingen zit er niemand zonder de lekkerste gerechten als Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen en/of Rode bieten met een speklap en jus. Onderstaand doorzoekt u de verschillende services en nuttige inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Regio-code0317 (+31317)
Postcode3911
Kosten (indicatie)v.a. €5,84
Lekkere maaltijdAppelcompote met vanille

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Rhenen

Een goed voedingspatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor zijn er interessante maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Rhenen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Rhenen. Relevant voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die 24/7 goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden en bewoners met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Vaak kan familie helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Rhenen zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rhenen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Rhenen? In en rondom uw woonplaats vinden we diverse organisaties en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Heldere vermicellisoep en Spaghettischotel bolognese. U kunt kiezen uit maaltijdservices met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de menu’s warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Uw Maaltijd onze ZorgBeukenlaan 663925 JLScherpenzeel
Pierre’s FoodserviceFrederik van de Paltshof 233911 LARhenen
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
BuurtzorgStationsweg 3573925 CBScherpenzeel
Slagerij van RoekelFrederik van de Paltshof 183911 LBRhenen
Zorggroep Ena – Huis in de WeiVijverlaan 23925 ENScherpenzeel
Vitras – Santé PartnersVijverlaan 43925 EMScherpenzeel
Charim – De TollekampDokter Wallerstraat 23911 NDRhenen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Rhenen

Verscheidene woonzorgcentra in en rondom Rhenen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren heerlijke menu’s als Nasi Indisch rundvlees, tegen lage kosten. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het eten op te halen of te laten bezorgen. Via www.rhenen.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Rhenen
 • Netnummer: 0317 (+31317)
 • Postcodegebied: 3911
 • Lokale wijk: Rhenen

Smaakvolle maaltijden

 • Gehaktballetjes in uienjus
 • Gewokte spinazie
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Stamppot spitskool met kaas
 • Gebonden kerrie-champignonsoep

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke types zorg mogelijk zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Rhenen aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.rhenen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Check de maaltijdservices in Rhenen voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van een kleine 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €7,30. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rhenen bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Rhenen is een ware uitkomst. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer vrijheid en voordeel. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Rhenen: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 3910, 3911, 3912”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij of vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente