Maaltijdvoorziening Roosendaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Roosendaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Roosendaal is zeer populair bij alle mensen die door ouderdom of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Roosendaal onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door soortgelijke oplossingen zit er niemand zonder complete diners als Spinazie à la crème met champignons of Pastaschotel met spinazie. Op deze website doorzoekt u eetpunten en essentiële voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4701
Kosten (indicatie)v.a. €6,84
Smaakvolle maaltijdPenne carbonara

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Roosendaal

Een uitgekiend eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzame maaltijd bomvol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Lukt het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet zelfstandig wegens leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig onderscheiden we prima subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij verschillende wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina zoomen we in op deze vormen van zorg: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Roosendaal.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Roosendaal. Te gebruiken door ouderen die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die permanent extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Roosendaal kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Roosendaal vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Roosendaal? In deze streek kunt u kiezen uit veel verschillende services en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Gestoofde spitskool of Tortellini met gehakt en kaas. U kunt kiezen voor aanbieders gespecialiseerd in vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
SPAR van WijnenMolenstraat 14698 BAOud Vossemeer
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Roosendaal

Meerdere buurthuizen in de streek Roosendaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben warme menu’s zoals Raapstelen stamppot met beenham, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Zo nu en dan is het mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.roosendaal.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Maaltijdhulp.

Informatie

Maaltijd ideën

 • Geglaceerde wortel
 • Rabarbercompote
 • Babi ketjap, bami
 • Appelpannenkoek
 • Sucade Hollandaise

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke types zorg mogelijk zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Roosendaal verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Roosendaal voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op zo’n 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is handig wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,10. Koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Roosendaal koopt u voor circa €8,10. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Roosendaal is een ware uitkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Roosendaal: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4700, 4701, 4702, 4703, 4704, 4705, 4706, 4707, 4708, 4715”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente