Maaltijdvoorziening Wouw

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wouw

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wouw biedt uitkomst voor alle bewoners die door hun leeftijd of een handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Roosendaal zien we diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk opererende diensten als Apetito, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij dit soort mogelijkheden kan iedereen weer genieten van heerlijke diners als Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes of Gehaktballetjes in satésaus. Via onze service vindt u leveranciers en belangrijke inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4724
Kosten (indicatie)v.a. €5,04
Maaltijd ideeKipragout champignons

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Wouw

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een gezond diner bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer gezien uw fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema zoomen we in op deze vormen van zorg: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Roosendaal.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Roosendaal. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bewoners die permanent speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie en hulpbehoevenden met een handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Wouw zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wouw vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Wouw? In uw omgeving bestaan er meerdere maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Koolvis, broccoli, kruidenpuree en Spinazie a la creme. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wouw

Een deel van de verzorgingstehuizen in de gemeente Wouw bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken de lekkerste maaltijden zoals Rundergoulash, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan bieden ze ook de optie de maaltijden thuis af te leveren. Op de URL www.roosendaal.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

 • Runderbouillon
 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Witlof a la creme
 • Doperwtensoep
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het beperkte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of spreken we over permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke zorgvormen toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Roosendaal faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Wouw voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, altijd door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 smaken: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wouw bieden sommige aanbieders aan voor €8,50. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2021

Eten aan huis bezorgen in Wouw is zeer populair. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit extra tijd en voordeel. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Wouw: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 4724”. Klik verder naar Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm en ook vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!