Maaltijdvoorziening Heerle

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Heerle

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Heerle is ideaal voor alle ouderen die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Roosendaal zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze unieke instellingen heeft men de beschikking over verse gerechten als Hamburger met barbecuesaus, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelblokjes en Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten. Op deze website vindt men leveranciers en essentiële informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4726
Kosten (indicatie)v.a. €5,07
Recept tipZalmfilet in botersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Heerle

Een bepaald voedingsvoorschrift is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Wil het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig vanwege ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop bestaan er belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). Daarom behandelen we een aantal van deze wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Roosendaal.

WMO 2021

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Roosendaal. Relevant voor ouderen die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die doorlopend zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en inwoners met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kunnen vrienden helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Heerle kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Heerle vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Heerle? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit een aantal bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Varkenssaucijs in jus en Vegetarische omelet, aardappelpuree, wortelen met doperwten. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Heerle

Verschillende bejaardentehuizen in de omgeving van Heerle bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken smaakvolle maaltijden zoals Zalmfilet, kervelsaus, gemengde groenten, krieltjes, voor enkele euro’s. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden te laten bezorgen. Aan de hand van www.roosendaal.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Kerngegevens

Potentiële maaltijden

 • Aardappelpuree
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Nasi babi pangang
 • Pasta Venetia
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Roosendaal doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Heerle voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op beschikbare bezorgdagen en het assortiment. U kunt uitzoeken of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, doorgaans door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,50. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Heerle kan u al bestellen vanaf €7,00. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul het formulier in. Een maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Heerle heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrijheid en routine. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Heerle: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 4726”. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, gemalen, lactosevrij of wellicht vegetarisch, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!