Maaltijdvoorziening Steenbergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Steenbergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Steenbergen is er voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Steenbergen kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Vers aan Tafel, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van dit soort diensten kan iedereen rekenen op uitstekende maaltijden zoals Procureurlapje, bladspinazie, aardappelpuree en/of Pasta Carbonara met ei, spek en ui. Op dit portaal leest men meer over organisaties en waardevolle info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Regio-code0592 (+31592)
Postcode4652
Kosten (indicatie)v.a. €6,91
Recept tipKersenpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Steenbergen

Een uitgekiend eetpatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol groenten moet dan ook het streven zijn. Wil naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ter wille van fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop bestaan er een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema verwerken we deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Steenbergen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Steenbergen. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die permanent professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en ouderen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan een familielid of vriend helpen met boodschappen doen of een maaltijd koken. In Steenbergen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Steenbergen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Steenbergen? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit relatief veel firma’s en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst en Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijddienst SteenbergenFabrieksdijk 64651 BRSteenbergen
SVRZ – Ten AnkerPrins Clauslaan 14691 ZATholen
BuurtzorgDorpsstraat 304661 HPHalsteren
Culinair KommersVoltweg 34631 SRHoogerheide
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
SPAR de BergAchterstraat 52-544675 BXSt. Philipsland
Keurslager van der ZandeDorpsstraat 1744661 HVHalsteren
Keurslager GeilingsTerreplein 64691 AATholen
SPAR MaaltijdserviceSchoolstraat 24681 BKNieuw Vossemeer
Keurslagerij LittooijRaadhuisplein 294671 DADinteloord
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Steenbergen

Een deel van de verzorgingstehuizen in en rondom Steenbergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke maaltijden als Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem, voor scherpe prijzen. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.steenbergen.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Kerngegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Steenbergen
 • (Net) nummer: 0592 (+31592)
 • Hoofdpostcode: 4652
 • Veel gezochte wijk: Steenbergen

Voorbeeld maaltijden

 • Macaroni
 • Koolvisfilet in mosterdsaus
 • Aardappelgratin
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Gegrilde kippenpoot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen beschikbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Steenbergen doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.steenbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Steenbergen voor ouderen en maak een keuze. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,80. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Steenbergen is er al voor €7,10. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Steenbergen kent vele pluspunten. Voor senioren die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrije tijd en structuur. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Steenbergen: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 4650, 4651, 4652, 4756”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, zoutarm, lactosevrij, natriumarm en ook vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente