Maaltijdvoorziening Tholen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tholen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tholen is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Tholen kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Eten Met Gemak, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. soortgelijke oplossingen kan iedereen weer genieten van complete maaltijden zoals Gehakt in kappertjessaus of Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u eetpunten en essentiële voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Regio-code0166 (+31166)
Postcode4691
Kosten (indicatie)v.a. €6,05
Smaakvolle maaltijdKoolvisfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Tholen

Een juist voedingspatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner bomvol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil het doen van boodschappen en in de keuken staan niet langer zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom behandelen we de meest toegepaste wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Tholen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Tholen. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24/7 goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en bejaarden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Tholen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tholen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Tholen? In deze streek bestaan er veel verschillende firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Varkensstooflap met jus, snijbonen en gekookte aardappelen en Rundvlees in Aziatische kokossaus, Sajour lodeh en nasi goreng. U kunt kiezen voor leveranciers die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager GeilingsTerreplein 64691 AATholen
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
SVRZ – Ten AnkerPrins Clauslaan 14691 ZATholen
SPAR MaaltijdserviceSchoolstraat 24681 BKNieuw Vossemeer
SPAR de BergAchterstraat 52-544675 BXSt. Philipsland
De SchutseF.M. Boogaardweg 104697 GMSint Annaland
Tafeltje-dek-je AllevoDokter Tazelaarstraat 14695 BPSt. Maartensdijk
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
SPAR van WijnenMolenstraat 14698 BAOud Vossemeer
SPAR MaaltijdserviceMarkt 33-344695 CGSt. Maartensdijk
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Tholen

Sommige zorghuizen in en rondom Tholen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden voedzame menu’s als Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het aanbod bij u thuis te brengen. Op de URL www.tholen.nl spot u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Tholen
 • Netnummer: 0166 (+31166)
 • Hoofdpostcode: 4691
 • Lokale wijk: Tholen

Maaltijd ideën

 • Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes
 • Beef Squats
 • Gebakken kibbeling
 • Rode kool met gehakt schotel
 • Poffertjes met poedersuiker

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke soorten zorg beschikbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Tholen regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.tholen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Tholen voor ouderen en maak een keuze. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,60. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tholen koopt u voor circa €9,00. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest altijd zelf de gerechten (telefonisch, online en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Tholen is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer zelfstandigheid en structuur. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Tholen: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 4690, 4691”. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. gemalen, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente