Maaltijdvoorziening Nispen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nispen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nispen is zeer populair bij alle inwoners die vanwege ouderdom of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Roosendaal onderscheiden we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Apetito, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via deze betrouwbare instellingen kan men zeker zijn van lekkere gerechten als Koolschotel met gehakt en spek en krielaardappels met peterselie en/of Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie. Op deze website doorzoekt men de verschillende services en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4725
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Geschikte maaltijdGepaneerde kipstukjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nispen

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende mineralen moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? In die situatie onderscheiden we prima subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op velerlei wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk benaderen we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Roosendaal.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Roosendaal. Uniek voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag door zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan senioren met dementie of mensen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Nispen zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nispen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Nispen? In deze plaats bestaat er de keuze uit een hoop keukens en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Kaaskroketjes en Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. U kunt kiezen uit maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hierna vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Keurslager van OevelenNispensestraat 64701 CWRoosendaal
GroenhuysenPostbus 15964700 BNRoosendaal
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Nispen

Een aantal zorgcentra in de gemeente Nispen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Visstukjes in kruidensaus, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de gerechten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.roosendaal.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Diepvriesmaaltijden.

Informatie

Potentiële maaltijden

 • Aspergesoep vg
 • Runderlapje in champignonsaus
 • Kippenbout in jus
 • Kaaskroketjes
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om lichte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke zorgvormen geschikt zijn. Check WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Roosendaal te bieden heeft met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Nispen voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nispen is beschikbaar vanaf €8,20. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Nispen is sterk in opkomst. Voor senioren die het huishouden nog prima managen geeft dit meer rust en voordeel. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nispen: “bezorgen faciliteert goede ondersteuning in postcodegebied 4709, 4725”. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of misschien eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!