Maaltijdvoorziening Moerstraten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Moerstraten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Moerstraten is zeer populair bij alle inwoners die vanwege ouderdom of een belemmering niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Roosendaal is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als Vers aan Tafel, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met deze unieke bedrijven heeft iedereen toegang tot smaakvolle maaltijden als Spinaziestamppot, braadworst of Zalmfilet, kervelsaus, gemengde groenten, krieltjes. Op dit portaal bekijkt men organisaties en nuttige voorlichting wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4727
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Voorbeeld maaltijdKoninginnesoep met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Moerstraten

Een speciaal eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een gezond gerecht met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop onderscheiden we handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? Er zijn meerdere subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema verwerken we deze vormen van zorg: WMO, ZVW en WLZ, en mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Roosendaal.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Roosendaal. Ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die de hele dag door intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie en senioren met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Doorgaans ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Moerstraten kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Moerstraten vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Moerstraten? In de buurt van uw postcode zijn er een hoop firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen en Rundergehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die het diner warm brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan adviseren wij diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Terheijden TraiteursFlorastraat 904613 CTBergen op Zoom
BuurtzorgDorpsstraat 304661 HPHalsteren
Keurslager GeilingsZonneplein 74624 BCBergen op Zoom
TanteLouiseBoerenverdriet 184613 AKBergen op Zoom
Slagerij KrijnenMarkiezaatsweg 114612 PLBergen op Zoom
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
BWIHuijbergseweg 34631 GCHoogerheide
Maaltijddienst SteenbergenFabrieksdijk 64651 BRSteenbergen
Culinair KommersVoltweg 34631 SRHoogerheide
BuurtzorgSint Lucasplein 204631 LRHoogerheide
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Moerstraten

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Moerstraten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken voedzame maaltijden als Hollandse hachee, rodekool met appeltjes en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op de URL www.roosendaal.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Feiten

Potentiële maaltijden

 • Gebakken rijst
 • Alaska-koolvis in mosterdsaus
 • Bami babi pangang
 • Nasi kip saté
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Een subsidie regelen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Roosendaal faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Moerstraten voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie alternatieven: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €7,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Moerstraten is beschikbaar vanaf €7,10. Veelal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst of online). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Moerstraten kent vele pluspunten. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en structuur. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Moerstraten: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 4614, 4727”. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij of juist koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!