Maaltijdvoorziening Hulst

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hulst

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hulst is aantrekkelijk voor alle senioren die door hun leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Hulst is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Maaltijdservice.nl, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Dankzij soortgelijke bedrijven kan men zeker zijn van gezonde recepten als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen of Gestoofde peertjes. Hieronder doorzoekt u populaire bezorgers en handige kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Regio-code0114 (+31114)
Postcode4561
Kosten (indicatie)v.a. €5,97
Smaakvolle maaltijdSnijbonen met een kipfilet

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hulst

Een goed eetpatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met genoeg groenten mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of wijkverpleging. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna behandelen we de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Hulst.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Hulst. In het leven geroepen voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie en bejaarden met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Hulst kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hulst vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hulst? In deze streek vinden we meerdere services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Erwtensoep met rookworst en Gepaneerde kipstukjes. U kunt kiezen uit organisaties die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BiesbroeckFrans van Waesberghestraat 54561 ABHulst
Slagerij Valents-Gravenstraat 1874567 ADClinge
Hulst voor ElkaarGrote Markt 244561 EBHulst
SPAR Peter BollemanWaterpoortstraat 44553 BGPhilippine
SVRZ – de MolenhofMolenstraat 144543 CMZaamslag
SPAR B de BuckPoorterslaan 44561 ZNHulst
ZorgSaamTabakstraat 54561 HWHulst
SPAR MaaltijdserviceMartje van Wardje 274564 CZSint Jansteen
BuurtzorgHoofdstraat 134564 AMSint Jansteen
ZorgSaam – Blaauwe HoeveTruffinoweg 24561 NTHulst
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hulst

Een deel van de zorghuizen in de omgeving van Hulst bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment smaakvolle maaltijden als Slavink in uienjus, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.gemeentehulst.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Subsidie.

Gegevens

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Hulst
 • Netnummer: 0114 (+31114)
 • Centrale postcode: 4561
 • Populaire wijk: Hulst

Geschikte maaltijden

 • Rundvlees in basilicumsaus
 • Raapstelen stamppot
 • Kibbeling met kruidendip
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Pilav

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Informeer ook wat uw gemeente Hulst regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentehulst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Hulst voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op een kleine 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,70. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hulst bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Hulst is zeer populair. Voor bewoners die nog op eigen benen staan verschaft dit meer vrijheid en structuur. Voor cliënten die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Hulst: “bezorgen levert veel zelfstandigheid in postcodegebied 4560, 4561, 4562”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen of juist veganistisch, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente