Maaltijdvoorziening Wouwse Plantage

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wouwse Plantage

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wouwse Plantage is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een belemmering niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Roosendaal is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of thuiszorg maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van zulke voorzieningen kan elke oudere weer genieten van verantwoorde gerechten als Doperwtenpuree of Snijbonen met een kipfilet. Hieronder bekijkt men maaltijdservices en bruikbare gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Regio-code0165 (+31165)
Postcode4725
Kosten (indicatie)v.a. €5,06
Maaltijd ideeVerse komkommersalade

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €15,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Wouwse Plantage

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer vanwege fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Roosendaal.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Roosendaal. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die de hele dag door zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende bejaarden en senioren met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan een vriend of kennis ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Wouwse Plantage zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wouwse Plantage vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Wouwse Plantage? In deze streek kunt u kiezen uit allerlei maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Denk dan aan Varkensoester, spinazie à la crème, gekookte krieltjes of Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree. U kunt kiezen uit keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die uw maal opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij MachielseKloosterstraat 64724 EEWouw
Senioren-assistentBrouwhuisplein 1 C44811 DPBreda
Keurslager BuyzenProfessor van Ginnekenstraat 204731 JZOudenbosch
Keurslager MondenSint Janstraat 384714 EHSprundel
Cafe de VeestallenKade 654703 GDRoosendaal
SPAR MaaltijdserviceMarkt 194758 BLStanddaarbuiten
SPAR ZeggeOnze Lieve Vrouwestraat 1084735 AEZegge
Fendertse HoeveKadedijk 34793 GAFijnaart
Keurslager JongmansZevenbergsepoort 164791 AEKlundert
Keurslager van ElterenKerkstraat 44751 HNOud Gastel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Wouwse Plantage

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving van Wouwse Plantage bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren de lekkerste maaltijden als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.roosendaal.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Belangrijke info

Potentiële maaltijden

 • Minestronesoep
 • Schelvis in Dijon-mosterdsaus
 • Push Up Meatballs
 • Oosterse zalm
 • Groenteburger, prei, aardappelen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke zorgvormen te kiezen zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Roosendaal doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.roosendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Wouwse Plantage voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer circa 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wouwse Plantage kan u al bestellen vanaf €8,20. Doorgaans wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in augustus 2021

Eten aan huis bezorgen in Wouwse Plantage kent vele pluspunten. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen geeft dat meer tijd en gemak. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Wouwse Plantage: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 4725”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!