Maaltijdvoorziening Woensdrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woensdrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woensdrecht is bedoeld voor alle senioren die i.v.m leeftijd of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Woensdrecht zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Apetito, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van dergelijke mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van de lekkerste diners zoals Halskarbonade in jus, Witlof met bacon, Krieltjes en Boerenkoolstamppot, spekjes, schijfjes rookworst. Via onze service bekijkt men eetpunten en praktische informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Regio-code0164 (+31164)
Postcode4631
Kosten (indicatie)v.a. €4,95
Voorbeeld maaltijdHollandse hachee

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Woensdrecht

Een speciaal voedingspatroon is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner vol mineralen mag men niet overslaan. Kan een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet meer door fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van interessante subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verschillende wetten en subsidieregelingen. Hieronder benaderen we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Woensdrecht.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Woensdrecht. In het leven geroepen voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die doorlopend extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of bejaarden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kan familie helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Woensdrecht kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woensdrecht vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Woensdrecht? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit veel verschillende partijen en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Visfilet, worteltjes doperwten mix en aardappelpuree of Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor leveranciers met expertise op het gebied van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BWIHuijbergseweg 34631 GCHoogerheide
Keurslagerij LittooijRaadhuisplein 294671 DADinteloord
BuurtzorgSint Lucasplein 204631 LRHoogerheide
Keurslager GeilingsZonneplein 74624 BCBergen op Zoom
Terheijden TraiteursFlorastraat 904613 CTBergen op Zoom
Maaltijddienst SteenbergenFabrieksdijk 64651 BRSteenbergen
Slagerij GeilingsRaadhuisstraat 534631 NBHoogerheide
Keurslager van der ZandeDorpsstraat 1744661 HVHalsteren
BuurtzorgDorpsstraat 304661 HPHalsteren
Culinair KommersVoltweg 34631 SRHoogerheide
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Woensdrecht

Verschillende bejaardentehuizen in en rondom Woensdrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Deze wijkrestaurants verstrekken lekkere menu’s zoals Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Via www.woensdrecht.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Woensdrecht
 • Regionummer: 0164 (+31164)
 • Hoofdpostcode: 4631
 • Veel gezochte wijk: Hoogerheide

Smaakvolle maaltijden

 • Gebakken krieltjes
 • Varkenslapjes in jus
 • Gehaktballetjes in satésaus
 • Varkenshaasje in pepersaus
 • Kip tandoori

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat u voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke zorgvormen te kiezen zijn. Check WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Woensdrecht kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.woensdrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Woensdrecht voor ouderen en zoek de beste uit. Let goed op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woensdrecht bieden sommige aanbieders aan voor €8,80. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd zelf de lekkerste maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Woensdrecht heeft veel voordelen. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer rust en structuur. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Woensdrecht: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 4634”. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. glutenvrij, zoutarm, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente