Maaltijdhulp

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

Heeft u moeite met het koken van warme gerechten? Dan kunt u gebruik maken van maaltijdhulp. Iedereen die maaltijd-ondersteuning nodig heeft kan kiezen uit veel verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van de specifieke wensen (zoals type maaltijden, diëten en bezorging), budget en mate van zelfstandigheid worden een gefundeerde keuze gemaakt voor de lange termijn. Eten is namelijk een essentieel routinematig onderdeel van van dag, zeker voor senioren en hulpbehoevenden. Op deze pagina leest u meer over de verschillende opties.

Boodschappenhulp
Kunt u nog wel af en toe zelf koken maar bent u niet meer in de gelegenheid zelfstandig boodschappen te doen? Bijvoorbeeld omdat lopen moeilijk gaat, u niet kunt tillen, fietsen of autorijden? Dan zijn er verschillende boodschappenhulp mogelijkheden in Nederland.

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Een maaltijdhulp maatje

Veel senioren in Nederland hebben een maatje. Dit kan zijn een familielid, vriend of buurman die helpt bij het koken, boodschappen doen of samen met ouderen eet. Deze vorm van maaltijdhulp is natuurlijk de meest sociale vorm. U bent echter wel afhankelijk van deze persoon. Aangezien mensen toch een bepaalde mate van zelfstandigheid willen raden we aan te kijken naar de volgende 2 opties:

Kant en klaar maaltijden bezorgen

Voor iedereen die nog zelfstandig een oven of magnetron kan bedienen zijn er kant en klaar maaltijden te bestellen bij de maaltijdservice. Hierin onderscheiden we dagverse, koelverse en diepvriesmaaltijden. Maaltijden die vandaag bereidt zijn en gegeten worden noemen we dagvers. Koelverse maaltijden zijn gerechten die enkele dagen in de koelkast bewaard kunnen worden. Diepvriesmaaltijden (vriesverse producten) kunnen doorgaans enkele maanden worden bewaard. Afhankelijk van uw wensen kiest u een type maaltijd.

Warme tafeltje dekje maaltijdservice

Voor mensen die slecht ter been zijn en geen beschikking hebben over een keuken (of niet zelf meer een maaltijd kunnen opwarmen) is er de tafeltje dekje service. Bij deze maaltijdservice diensten kunt u rekenen op een volwaardige warme maaltijd aan huis. Deze maaltijdhulp bevat vaak een soepje, maaltijd en toetje. De bezorging gebeurd altijd tussen 11:30 en 13:30 en wordt vaak gedaan door vrijwilligers.

Zorgondersteuning

Voor mensen die niet zelfstandig kunnen eten of vergeten te eten is er de mogelijkheid voor extra zorgondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld relevant zijn voor mensen met kauw en slikproblemen, dementie of andere gezondheidsklachten. Via uw gemeente kunt u meer informatie opvragen. Mogelijk kan ook uw zorgverzekering of thuiszorginstelling hierbij een rol spelen. Bekijk ook aanbieders als Apetito en Vers aan tafel.