Maaltijdvoorziening Maasdriel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Maasdriel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Maasdriel is geschikt voor alle mensen die vanwege leeftijd of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Maasdriel zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan grote landelijke instanties als Uitgekookt, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van dergelijke voorzieningen heeft men de beschikking over verse menu’s als Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en gele rijst en/of Vissticks met groenten. Hieronder treft u eet-bedrijven en nuttige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code073 (+3173)
Postcode5331
Kosten (indicatie)v.a. €5,61
Recept tipStamppot boerenkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Maasdriel

Een goed eetpatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner vol vitaminen is daarom ook de basis. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig onderscheiden we prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema behandelen we deze zorgwetten; thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Maasdriel. Speciaal voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die permanent goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen of inwoners met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Maasdriel kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Maasdriel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Maasdriel? In deze plaats kunt u kiezen uit velerlei partijen en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden of Kalkoenfilet, sinaasappelsaus, appelcompote, krieltjes. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Maasdriel

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving van Maasdriel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants voeren een assortiment ambachtelijke maaltijden als Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bestaat er de optie om het aanbod bij u thuis te brengen. Middels www.maasdriel.nl checkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: WMO.

Informatie

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • (Regio) nummer: 073 (+3173)
 • Centrale postcode: 5331
 • Populaire wijk: Kerkdriel

Maaltijd suggesties

 • Aardappelgratin
 • Hutspot, rundvlees
 • Zalmfilet in saus
 • Kip in zoetzure saus
 • Erwtensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke zorgvormen toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Maasdriel faciliteert betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Maasdriel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,50. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €5,60. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Maasdriel bestelt u vanaf €7,60. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Maasdriel heeft veel voordelen. Voor mensen die nog op eigen benen staan verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Maasdriel: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 5325, 5855”. Wellicht relevant: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente