Maaltijdvoorziening Kerkdriel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kerkdriel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kerkdriel is er voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Maasdriel zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van deze voorzieningen kan iedereen weer genieten van verse menu’s als Rundercarré met kruidenjus, aardappelpuree, rode kool met appel en/of Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst. Via onze service treft u eet-bedrijven en praktische voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5331
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Maaltijd ideeSpeklapje in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Kerkdriel

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam recept vol voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig door fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op diverse wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf benaderen we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maasdriel. Ontwikkeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die doorlopend intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of bejaarden met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Kerkdriel kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kerkdriel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Kerkdriel? In de regio bestaat er de keuze uit verscheidene tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Varkensfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, bloemkool en Rundvlees in jus. Er zijn bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
Keurslager de VriesMolenkamp 25306 GMBrakel
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Kerkdriel

Sommige woonzorgcentra in de buurt van Kerkdriel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren voedzame menu’s als Halskarbonade met mosterdjus, rode bieten en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.maasdriel.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar WMO.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • (Regio) nummer: 0418 (+31418)
 • Hoofdpostcode: 5331
 • Veel gezochte wijk: Kerkdriel

Maaltijd suggesties

 • Raapstelen stamppot
 • Kippensoep
 • Gebonden rundvleessoep
 • Verse worst in jus
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke zorgvormen toepasbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Maasdriel faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Kerkdriel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht circa 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,20. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kerkdriel kunt u al aanvragen voor €8,10. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proefpakketten. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Kerkdriel is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer rust en voordeel. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Kerkdriel: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 5330, 5331”. Mogelijk interessant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of misschien eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!