Maaltijdvoorziening Velddriel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Velddriel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Velddriel is zeer populair bij alle bewoners die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Maasdriel is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door middel van dergelijke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van complete gerechten zoals Hutspot met hachee en/of Hamburger, currysaus, baby wortelen, krieltjes. Onderstaand bekijkt u beschikbare bedrijven en bruikbare inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5334
Kosten (indicatie)v.a. €6,08
Lekkere maaltijdGepaneerde varkensschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Velddriel

Een uitgekiend eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje omwille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? Er zijn verscheidene wetten en subsidieregelingen. Daarom behandelen we de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maasdriel. Ontwikkeld voor bejaarden die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor mensen die doorlopend intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of bejaarden met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Velddriel zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Velddriel vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Velddriel? In uw omgeving onderscheiden we een hoop tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Denk dan aan Pannenkoeken met appelvulling of Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die de menu’s warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Velddriel

Een aantal zorginstellingen rondom Velddriel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden zoals Gegrilde paprika, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Via www.maasdriel.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: WLZ.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • Netnummer: 0418 (+31418)
 • Postcodegebied: 5334
 • Populaire wijk: Kerkdriel

Lekkere maaltijden

 • Andijvie a la creme
 • Linzensoep
 • Kip kantonees, rijstmix
 • Geglaceerde wortel
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Maasdriel te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Velddriel voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 6 – 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie smaken: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €3,90. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €6,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Velddriel is beschikbaar vanaf €8,50. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Velddriel is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit extra tijd en autonomie. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Velddriel: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 5334”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!