Maaltijdvoorziening Hurwenen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hurwenen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hurwenen wordt veel gebruikt door alle bewoners die i.v.m leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Maasdriel zijn er tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over grote landelijke instanties als Vers aan Tafel, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulke oplossingen zit er niemand zonder ambachtelijke maaltijden als Gebakken rijst of Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen. Op deze website leest men meer over maaltijddiensten en nuttige voorlichting omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5327
Kosten (indicatie)v.a. €6,05
Maaltijd tipRibkarbonade in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Hurwenen

Een speciaal voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een gezond recept met belangrijke voedingswaarden is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer wegens fysieke ongemakken? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In deze paragraaf gaan we dieper in op deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Maasdriel. Speciaal voor senioren die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die permanent zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Hurwenen staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hurwenen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Hurwenen? In deze plaats onderscheiden we een aantal partijen en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zalm remouladesaus groentemix gek aard en Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen. Wij onderscheiden services met expertise op het gebied van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
Keurslager de VriesMolenkamp 25306 GMBrakel
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hurwenen

Verscheidene verzorgingstehuizen rondom Hurwenen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren warme maaltijden zoals Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst, voor lage prijzen. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op www.maasdriel.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Subsidie.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • Regionummer: 0418 (+31418)
 • Postcode: 5327
 • Veel gezochte wijk: Kerkdriel

Geschikte maaltijden

 • Varkensfilet in jus
 • Spaghetti
 • Heldere vermicellisoep
 • Parijse worteltjes
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Informeer over WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Maasdriel doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Hurwenen voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, vaak door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

U heeft eigenlijk 3 alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter verminderd fris en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,00. Verse koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hurwenen bestelt u vanaf €7,60. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice bezorgt alles netjes tot in de keuken en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Hurwenen heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog op eigen benen staan faciliteert dit extra tijd en regelmaat. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Hurwenen: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 5327”. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!