Maaltijdvoorziening Laarbeek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Laarbeek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Laarbeek is geschikt voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Laarbeek is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met dergelijke instellingen heeft iedereen toegang tot ambachtelijke menu’s zoals Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen en/of Visschotel met wortel en gebakken aardappel. Onderstaand vergelijkt men beschikbare bedrijven en handige info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Regio-code0499 (+31499)
Postcode5741
Kosten (indicatie)v.a. €6,73
Geschikte maaltijdMinestronesoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Laarbeek

Een goed voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Kan het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op belangrijke subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema gaan we dieper in op deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Laarbeek.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Laarbeek. Uniek voor mensen die problemen ondervinden bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die 24 uur per dag goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Laarbeek zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Laarbeek vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Laarbeek? In de buurt van uw postcode zien we flink wat organisaties en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Penne pesto, kip, groene groenten of Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen. U kunt kiezen voor instellingen met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij HegemanDorpstraat 365735 EEAarle-Rixtel
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Keurslagerij KuijpersDe Wever 205751 LDDeurne
Catering Cuisiniere Jeanne van hoofElderse Molen 85731 DBMierlo
Keurslager van BaarsMargrietstraat 575731 BNMierlo
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Laarbeek

Een aantal zorgcentra in en rondom Laarbeek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden zoals Vegetarische balletjes in satésaus, bami goreng, tegen lage kosten. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans is het ook mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Via www.laarbeek.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WLZ.

Cijfers en feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Kip kantonees, rijstmix
 • Gebonden rundvleessoep
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Reepjes varkensvlees in jus
 • Babi pangang

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke zorgvormen toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Laarbeek te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.laarbeek.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Check de maaltijdservices in Laarbeek voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,10. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Laarbeek bestelt u vanaf €7,10. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Laarbeek heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit ongebondenheid en autonomie. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Laarbeek: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 5738”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente