Maaltijdvoorziening Alem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alem is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Maasdriel zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Uitgekookt, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van soortgelijke bedrijven kan iedereen rekenen op uitstekende menu’s zoals Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus en Kalkoen in witlofschotel met kaassaus. Op deze website vergelijkt u maaltijddiensten en waardevolle informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5335
Kosten (indicatie)v.a. €6,09
Maaltijd tipVarkenshaasje in pepersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Alem

Een speciaal maaltijdplan is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met voldoende vitaminen mag men niet overslaan. Wil het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf door leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? In die situatie kunt u eens kijken naar handige maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe werkt dit? Er zijn diverse subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Maasdriel. Speciaal voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die de hele dag door zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of bewoners met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan een partner helpen met boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Alem staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alem vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Alem? In de buurt van uw postcode onderscheiden we vele aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kippendijrolletje met kippenjus, Groentestoverij amandel-rozijn, Gekookte aardappelen en Drumsticks met vleesjus, witte rijst, sperziebonen. U kunt kiezen uit bezorgdiensten met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
Welzijn Ouderen GraveRogstraat 225361 GRGrave
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Alem

Meerdere woonzorgcentra in de streek Alem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants bieden heerlijke maaltijden zoals Kip Andorra, tegen lage kosten. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de optie om het eten thuis af te leveren. Op www.maasdriel.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • Netnummer: 0418 (+31418)
 • Hoofdpostcode: 5335
 • Wijk: Kerkdriel

Maaltijd ideën

 • Gebakken aardappels
 • Kerriesoep
 • Gehaktballen in uienjus
 • Spagheti carbonara
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over permanente ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat uw gemeente Maasdriel kan betekenen m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Alem voor ouderen en kies een geschikte. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,30. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alem is beschikbaar vanaf €8,10. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor beperkte tijd een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Alem is sterk in opkomst. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer tijd en voordeel. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren fit en vitaal blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Alem: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 5335”. Bekijk ook info over WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of juist eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!