Maaltijdvoorziening Venray

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Venray

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Venray is geschikt voor alle inwoners die door ouderdom of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Venray onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Maaltijdservice.nl, of lokale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van dit soort voorzieningen beschikt men altijd over heerlijke menu’s als Kalkoen met paddenstoelenroomsaus, boterbonen en aardappelpuree en/of Kip naar oma’s recept sperziebonen, aardappelpuree, tomatenblokjes. Op deze pagina treft u organisaties en nuttige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVenray
Regio-code0478 (+31478)
Postcode5801
Kosten (indicatie)v.a. €6,37
Maaltijd ideeSnijbonen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Venray

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Wil het boodschappen inkopen en koken niet langer zelfstandig vanwege problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig bestaan er belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In dit hoofdstuk bespreken we de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Venray.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Venray. Relevant voor bewoners die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor hulpbehoevenden die 24/7 goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen en hulpbehoevenden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Venray kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Venray vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Venray? In de buurt van uw postcode vinden we allerlei organisaties en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Beef Squats of Tagliatelle, kip, paddestoelen. U kunt kiezen uit keukens die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de gerechten warm aan huis brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Hierna vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Mannen met smaakKuikenvlaas 2b5763 PZMilheeze
BuurtzorgBaansestraat 6f5825 BXOverloon
Stichting Synthese MaaltijdserviceLeunseweg 515802 CGVenray
Angela schept opHoge Zijdeweg 195756 PLVlierden
Els maaltijdenLangstraat 895752 RKDeurne
Culinair CreatiefKeizersveld 205803 ANVenray
De MaaltijdservicePlataanstraat 145802 EJVenray
Verkoeijen Partyservice & slagerijHorsterweg 1a5809 ERLeunen
Slagerij van den EijndenMonseigneur Hanssenstraat 315807 BAOostrum
BuurtzorgKeizersveld 13 A5803 AMVenray
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Venray

Meerdere woonzorgcentra in de buurt van Venray bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants faciliteren vitale gerechten als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, witte rijst, spinazie, voor scherpe prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op www.venray.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Gegevens

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Venray
 • (Regio) nummer: 0478 (+31478)
 • Hoofdpostcode: 5801
 • Veel gezochte wijk: Venray

Smaakvolle maaltijden

 • Stamppot spinazie a la creme
 • Gebonden rundvleessoep
 • Naturel-pannenkoek
 • Kipfilet
 • Koolvis, broccoli, kruidenpuree

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van zorg geschikt zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Achterhaal ook wat uw gemeente Venray doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.venray.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Venray voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, in de regel door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In de basis zijn er 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt maximale versheid, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,50. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €7,10. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Venray is beschikbaar vanaf €8,00. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Venray is zeer populair. Voor senioren die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit extra tijd en comfort. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Venray: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 5800, 5801, 5802, 5803, 5804”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente