Maaltijdvoorziening Hoenzadriel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hoenzadriel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hoenzadriel is er voor alle senioren die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Maasdriel zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met zulke diensten kan elke oudere weer genieten van verse maaltijden als Venkelsoep met dille en Rundvlees in tijmsaus. Op deze website doorzoekt men maaltijddiensten en praktische kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code0418 (+31418)
Postcode5333
Kosten (indicatie)v.a. €6,07
Lekkere maaltijdCordon Bleu met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Hoenzadriel

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? In dat geval onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, als ook mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maasdriel. Ontwikkeld voor mensen die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die 24/7 professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende senioren en senioren met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Soms kunnen bekenden helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Hoenzadriel kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hoenzadriel vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Hoenzadriel? In en rondom uw woonplaats zien we allerlei organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Boerengehaktschotel en aardappelschijfjes met roomsaus en Erwtensoep met rookworst. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BrabantZorg – MaaszichtPrinsenstal 25361 GKGrave
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
BrabantZorg – De WilberthofDen Dries 15351 DZBerghem
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hoenzadriel

Sommige verzorgingstehuizen in de buurt van Hoenzadriel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben ambachtelijke maaltijden zoals Runderhachee met rode kool, voor scherpe prijzen. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de gerechten te laten bezorgen. Aan de hand van www.maasdriel.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • Regionummer: 0418 (+31418)
 • Hoofdpostcode: 5333
 • Lokale wijk: Kerkdriel

Voorbeeld maaltijden

 • Rode kool met appel
 • Erwtensoep
 • Asperge beenham schotel
 • Gekruide krieltjes
 • Hutspot met hachee

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het lichte ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Maasdriel doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Hoenzadriel voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hoenzadriel bestelt u vanaf €7,90. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Hoenzadriel kent vele pluspunten. Voor mensen die zichzelf kunnen redden verschaft dit extra tijd en comfort. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Hoenzadriel: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 5333”. Klik verder naar WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!