Maaltijdvoorziening Sint Anthonis

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sint Anthonis

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sint Anthonis is er voor alle senioren die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Sint Anthonis zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke instellingen als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij zulk soort bedrijven heeft iedereen toegang tot heerlijke diners als Sukadelapje in jus en Alaska-koolvis. Op deze pagina vindt men de verschillende services en handige informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Regio-code0485 (+31485)
Postcode5845
Kosten (indicatie)v.a. €6,87
Voorbeeld maaltijdPrei a la creme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Sint Anthonis

Een bepaald eetpatroon is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner met genoeg voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen doen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema vertellen we wat meer over de populairste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Sint Anthonis.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Sint Anthonis. In het leven geroepen voor bewoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Boodschappenhulp
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die de hele dag intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie of senioren met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Sint Anthonis kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sint Anthonis vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Sint Anthonis? In de buurt van uw postcode bestaan er relatief veel partijen en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen en Stamppot boerenkool. Wij onderscheiden organisaties die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKolonel Silvertoplaan 65845 BLSint Anthonis
De Nieuwe MuntLingsterhofweg 124-1265931 MBTegelen
Keurslagerij ThijssenDe Merret 65845 DASint Anthonis
SPAR JaegersVloetweg 65841 ATOploo
Pantein ExtraDokter Kopstraat 25835 DVBeugen
Slagerij de KarbinderWolweversstraat 765914 PGVenlo
Ikgavoorvers.nlStevensbeekseweg 3-A5845 ERSint Anthonis
BuurtzorgPosthuisstraat 75931 EMTegelen
BuurtzorgMaagdenbergweg 275915 CPVenlo
Culi-ViteNoord Binnensingel 235911 EAVenlo
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Sint Anthonis

Meerdere bejaardentehuizen in de streek Sint Anthonis bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren warme maaltijden als Rookworst met stamppot zuurkool, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het eten aan huis te bezorgen. Middels www.sintanthonis.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Uitgekookt.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Garnalensoep
 • Varkensfilet in jus
 • Stukjes rundvlees in saus
 • Gebonden goulashsoep
 • Stamppot boerenkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke zorgvormen tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Sint Anthonis verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.sintanthonis.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Check de maaltijdservices in Sint Anthonis voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op beschikbare bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vraag of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op circa 5 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,50. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sint Anthonis bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Vaak is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Sint Anthonis is sterk in opkomst. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Sint Anthonis: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 5845”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente