Maaltijdvoorziening Hedel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hedel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hedel is ideaal voor alle bejaarden die i.v.m leeftijd of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Maasdriel zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door dergelijke aanbieders heeft iedereen toegang tot ambachtelijke diners zoals Gehaktbal met jus, kapucijners à la crème met bacon en mini krieltjes met tuinkruiden en Kipburger, bloemkool, groentesaus, gebakken aardappelen. Op deze pagina leest u meer over eet-instellingen en nuttige kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Regio-code073 (+3173)
Postcode5321
Kosten (indicatie)v.a. €6,03
Maaltijd ideeSlavink in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Hedel

Een juist voedingsvoorschrift is cruciaal voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd vol groenten is dan ook essentieel. Lukt het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt een beroep doen op verschillende zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina verwerken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Maasdriel.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Maasdriel. Speciaal voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die de hele dag professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden en ouderen met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Hedel zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hedel vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Hedel? In de regio vinden we een aantal services en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Vegetarische reepjes met champignons, kruidenrijst met doperwten en Nasi goreng. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hierna treft u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Bommelerwaard – De RidderzaalRidderhof 15311 CMGameren
ONS WelzijnSchadewijkstraat 65348 BCOss
BuurtzorgIndustrieweg 12 A5324 JXAmmerzoden
Keurslager de VriesMolenkamp 25306 GMBrakel
Slagerij de VriesFiep Westendorpplein 145301 PAZaltbommel
Keurslager PetersSterrebos 35344 ALOss
KBO MaasdrielBernhardstraat 25331 TAKerkdriel
BrabantZorg – LooveltSaturnusstraat 2805345 LHOss
BuurtzorgJohn Fitzgerald Kennedybaan 985345 HSOss
Carciofi CateringDe Geerden 245334 LEVelddriel
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Hedel

Verscheidene bejaardentehuizen in de omgeving Hedel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben voedzame gerechten zoals Uiensoep, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het tevens mogelijk om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.maasdriel.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Vers aan Tafel.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Maasdriel
 • Regionummer: 073 (+3173)
 • Postcode: 5321
 • Populaire wijk: Kerkdriel

Lekkere maaltijden

 • Spaghetti bolognese
 • Kiptajine
 • Kick Through Spaghetti
 • Gebakken krieltjes
 • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke types zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Maasdriel faciliteert m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.maasdriel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Hedel voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De menu’s kunt u thuis verwachten, in de regel door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €5,40. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hedel koopt u voor circa €8,30. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Hedel is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die nog op eigen benen staan geeft dit extra tijd en autonomie. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Hedel: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5320, 5321”. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, gemalen of misschien koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!